KIK hypotheken

"Joh! Wat vervelend" roept Jorn waarna hij zijn zegje vervolgt "maar maak je niet zo druk, het komt allemaal wel weer goed". Tja hij heeft lekker makkelijk lullen. Hij is niet 2 maanden voor niets aan het koerieren geweest voor een bedrijf dat nog niets heeft uitbetaald en zich al wel failliet heeft verklaard. En notabene is Jorn de gene die mij aan de extra baan heeft geholpen naast het taxi rijden dat ik al deed.

Joh is hypotheekadviseur niet iets voor jou? vraagt Jorn terwijl hij weer eens bij ons eet. Tja ik weet het niet, nooit over nagedacht. Maar ik besluit eens mee te gaan naar het oosten van het land waar Jorn ook de hypotheeksector is ingerold, Ab de Graaf heeft namelijk Jorn al een paar jaar eerder onder zijn hoede genomen. Na een dagje meekijken of ik het wel wat vond en of Ab mij wel zag zitten, bleek er een wederzijdse klik. Wanneer ik mijn diploma's gehaald heb mag ik aan het werk. Die kans grijp ik met beide handen aan.

De WFT opleidingen zijn moeilijk voor iemand die nog nooit iets te maken heeft gehad met hypotheken. Box 1,2,3, eigenwoningreserve, eigenwoningschuld, welke kosten wel en welke kosten niet mogen worden afgetrokken, het is allemaal erg nieuw en komt erg nauw. Mijn broer Harry die al tijden in het vak zit helpt als ik vragen heb. Zelfs naast het opstarten van zijn eigen bedrijf had hij alle geduld van de wereld om mij verder te helpen. Na het behalen van de diploma's moet je ook zorgen dat je een eigen netwerk opbouwt. Dit heb ik op 2 manieren gedaan. Via een ondernemersnetwerk en door het bellen van leads. Dat bellen naar leads is een vak apart en elke dinsdag zorg ik dat ik weer naar het oosten van het land afreis om door Ab begeleid te worden. Het blijkt een succes formule. Grappend noemen we het the only way is Ab. Maar er zijn dingen die we van hem moeten doen, laten en nooit meer vergeten en pas wanneer we de weerstand laten varen en we het op zijn manier gaan doen, gaat het met het aantal klanten de goede kant op.

Doordat ik meerdere klanten krijg, loop ik ook tegen meerdere situaties aan die voor ervaren adviseurs ook lastig zijn en ik besluit dat ik meer informatie wil. verdieping in het vak hypotheken. Ik besluit de opleiding hypothecair planner te gaan doen. Super gaaf deze opleiding en dit brengt mij verder in het stukje kwaliteit en kennis die ik wil bieden.

Beetje bij beetje ontstaat bij mij de wens om het hele bedrijfsproces iets anders in te richten. Helaas blijkt dat niet te lukken onder de vleugels van de man waar ik zo ontzetten veel aan te danken heb. Hier ontstaat langzaam het idee van KIK hypotheken. Samen met Martijn Ekelschot die ik heb ontmoet bij Ab, starten we het proces op van een nieuw bedrijf dat op alle fronten past bij wie wij zijn. De vergunning wordt aangevraagd en we laten een nieuw logo en huisstijl ontwikkelen door Stefan Roorda van Beeldvoerders, die passen bij onze visie en kernwaarden.

Na 1,5 jaar toewerken naar een andere organisatiestructuur hebben we dan eindelijk voor elkaar wat wij al die tijd voor ons hebben gezien. Gisteren hebben we het logo mogen onthullen wat wij op de muur hebben laten maken door HDV signmakers.

Nogmaals iedereen bedankt voor jullie inzet en steun. Zonder jullie bestond KIK hypotheken niet, was ik misschien nog taxichauffeur en zag mijn leven er compleet anders uit!

Wat bezoekers verder lazen